Om Kulturkompasset

Jeg hedder Kristín R. Vilhjálmsdóttir og står bag Kulturkompasset. Jeg tilbyder kreative sprog- og kulturforløb og projekter for skoler, dagtilbud, biblioteker og kommuner. Pejlemærkerne er at styrke kulturforståelse, sproglige ressourcer og fællesskaber i trygge læringsrum. I min faglige skattekiste har jeg 10 års erfaring som folkeskolelærer og 12 år på bagen som opfinder af og teamleder for interkulturelle biblioteksindsatser. Jeg stiftede Kulturkompasset i 2020 for at samle mine ressourcer, ideer og løsninger på ét sted i håbet om at kunne gøre en forskel mange steder.

Baggrund

Jeg er uddannet sproglærer og har en master i kulturformidling. Jeg arbejdede som folkeskolelærer på Balleskolen i Silkeborg fra 1998-2008 og på Reykjavik Kommunebibliotek fra 2008-2020. Min motivation og passion for sprog og kultur bunder sandsynligvis i, at jeg selv er flersproget med rødder i både Island og Danmark.

Mit arbejde i Island kulminerede med, at jeg stod for den nordiske konference Roots and Wings om interkulturelt arbejde i Norden i samarbejde med bl.a. Nordisk ministerråd og den islandske UNESCO-komité. Konferencen var også hovedopgaven i min master i kulturformidling. 

Et andet resultat af det interkulturelle arbejde for bibliotekerne i Reykjavik blev en interkulturel politik for kulturområdet i Reykjavik, Roots and wings – The art of celebrating the spectrum of culture and languages

Hvad tilbyder jeg?

Fokus: Sprog, kultur, kunst og kreative processer som vej til fællesskaber og kulturforståelse.

  • Jeg står for at facilitere kulturmøder ud fra Det Flyvende Tæppe, som jeg har udviklet i skoler og børnehaver de sidste 20 år.
  • Jeg tilbyder idéudvikling og facilitering af korte og lange forløb i skoler, dagtilbud og på ungdomsuddannelser.
  • Jeg tilbyder at koordinere events eller længerevarende projekter for biblioteker med særlig fokus på at samarbejde med skoler og andre uddannelsesteder.
  • Jeg formidler erfaringer fra mit mangeårige arbejde som interkulturel projektleder for Reykjavik Kommunebibliotek, hvor jeg stod i spidsen for at udvikle diverse sprog- og kulturforståelsesprojekter.

Afsæt for mit arbejde:

1. At individer eller grupper ikke blot skal betragtes som repræsentanter for en bestemt nationalkultur, men for eget liv, interesser, værdier og virke.

2. At målgruppen for indsatser og aktiviteter består af mennesker fra en bred vifte af befolkningen.

3. At sproglig og kulturel diversitet er en værdifuld ressource.

Børn, unge og voksnes sproglige og kulturelle ressourcer og styrkesider er afsæt for mit arbejde. Sprog- og kulturmøder i skole- og biblioteksregi er mit speciale.

Tidsrammer og priser

Mit bidrag kan variere fra en enkelt workshop/undervisningsoplæg til et forløb eller en indsats, hvor jeg deltager i en længere periode. Af samme grund vil prisen også variere og aftales fra gang til gang i overensstemmelse med samarbejdets omfang.

Skriv eller ring gerne for en snak om muligheder.

Verified by MonsterInsights